Duizenden bezoekers bij eendenrace

Duizenden bezoekers kwamen zondagmiddag naar de Van Weedestraat om de Lukkie Duckrace mee te maken of er zelf met een badeendje aan mee te doen. Op de straat was een grote waterbak aangebracht, vijftig meter lang.

Zonder medewerking van de brandweer had het feest niet kunnen doorgaan, want zonder water zou er geen eendenrace zijn geweest. De brandweer vulde her bassin met 30.000 liter water. Er zwommen 5.000 genummerde gele eendjes in rond die om het hardst probeerden als eerste de finish te bereiken. Ze werden daarbij aan weerszijden van de bak voortgestuwd door twee stralen van de brandweer.

Langzaam bewogen de eendjes zich door het water, aangemoedigd door de kinderen langs het bassin. Er waren mede door het afwisselende spuiten steeds nieuwe koplopers, wat de race natuurlijk extra spannend maakte. Bij elk van de vier heats kwamen nieuwe winnaars tevoorschijn.

Het publiek hoefde zich tussen de heats niet te vervelen, want er waren volleybaldemonstraties, er was een stormbaan en er was een kleine kramenmarkt. De opbrengst van het feest, waarvoor de Van Weedestraat tussen de Burg. Grothestraat en het Nassauplantsoen was afgesloten, is bestemd voor de Stichting Sam, die mensen met een minimum inkomen extra steun geeft; Lot’s Foundation en het openluchttheater Cabrio.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers