Dakrand los en boom op omvallen

Dakrand los en boom op omvallen

De harde wind had vrijdagmiddag tot gevolg dat twee keer de hulp van de brandweer werd ingeroepen. De eerste keer voor het verwijderen van een losgeraakte aluminium dakrand, de tweede keer voor een boom die op omvallen stond.

Werknemers van een bedrijf aan de Torenstraat werden opgeschrikt door een kletterend geluid, veroorzaakt door het losraken van een groot deel van de aluminium dakrand. Deze was weliswaar niet helemaal losgekomen, maar bungelde langs het gebouw. De brandweer heeft het deel waaraan het nog vastzat losgeknipt en aan een touw naar beneden laten vieren. Na een inspectie van het dak en de rest van de rand kreeg de eigenaar het advies om zo snel mogelijk een aannemer in te schakelen om de schade te laten herstellen.

Gedurende de inzet van de brandweer moest het spitsverkeer op de drukke Torenstraat over één rijbaan worden geleid, wat tot enige verkeershinder leidde, vooral ook door invoegend verkeer uit de zijstraten.

BOOM OP OMVALLEN Aan de achterzijde van de woningen aan het Tromslagerpad dreigde vrijwel op hetzelfde moment van de hulpverlening op de Torenstraat een zware berk om te vallen. Daar werd een tweede brandweerploeg op af gestuurd.

De val van de boom werd voorkomen door een schuur waarop hij kwam te rusten. Hij hing over drie achtertuinen waar de hoogwerker van de brandweer niet kon komen.

Daarom werd besloten een hoveniersbedrijf in te schakelen met het juiste materieel dat wel ingezet kon worden. Door de boom stukje bij beetje kort te zagen werd voorkomen dat er meer schade ontstond dan aan het deel van de schuur dat de val had gebroken.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers