Brandweer redt mens en dier bij derde brand in De Gouden Ploeg

Met de hoogwerker en schuifladders zijn bewoners van een appartementencomplex in De Gouden Ploeg dinsdagmorgen uit hun woningen gehaald nadat voor de derde keer in twee maanden tijd brand was uitgebroken in het trappenhuis. Omdat de brand een flinke rookontwikkeling veroorzaakte en enkele bewoners enige tijd in de rook hadden gestaan, werden zij nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Burgemeester Rob Metz gaf van zijn betrokkenheid met de bewoners blijk door hen met zijn bezoek en gesprek een hart onder te riem te steken.

De brandweer slaagde erin een aantal dieren te redden, zoals konijnen, dwergpapegaaien en honden, waaronder een hulphond. Brandweerlieden moesten bij het blussen ademapparatuur gebruiken in verband met de rook. Het vuur zelf was met inzet van één straal snel bedwongen.

Bij aankomst van de brandweer werd bewoners geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en op het balkon te gaan staan. Daar werden ze aan de voorzijde met de hoogwerker en aan de achterzijde met inzet van een schuifladder gered.

Om het complex zo snel mogelijk rookvrij te krijgen werd een ruit van het trappenhuis ingeslagen en werden ventilators ingezet. De schade aan het pand, dat na de laatste brand net weer helemaal was opgeknapt, was groot. Niet alle bewoners konden direct naar huis. Zij werden elders opgevangen in afwachting van een beslissing over een eventueel tijdelijk onderkomen.

De politie probeert te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor deze brand, die bij de bewoners van het complex tot grote verontwaardiging heeft geleid.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers