Brandweer helpt bij aanhouding verdachte op schooldak

Terwijl de politie met een aantal auto’s de omgeving had afgegrendeld, werd de brandweer zaterdagnacht ingeschakeld om een jonge verdachte van het dak van het Griftland College aan de Noorderweg te halen. Een politieman ging in de hoogwerker mee naar boven om de verdachte aan te houden. Hij werd daarna voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook twee jongens die op het schoolplein werden opgepakt, moesten mee naar het bureau.

Omdat de politie het te gevaarlijk vond voor de jongen om zelf van het dak af te komen en te voorkomen dat hij op de vlucht zou slaan, werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Deze zette de hoogwerker in.

De drie aangehouden jongelui hebben op het bureau een verklaring moeten geven voor hun nachtelijke aanwezigheid bij het schoolgebouw. De politie was gewaarschuwd dat een aantal jongeren zich nabij de school ophield en dat er mogelijk sprake was van een inbraak. Of dat inderdaad het geval was of dat er enkel van baldadigheid sprake was, hebben de verklaringen van de aangehouden verdachten duidelijk moeten maken.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers