Autobrand Nieuwerhoekplein

Vredehofstraat -- ~  8 januari  2016 ~ 002

Camerabeelden zullen moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan die vanmorgen in alle vroegte een auto aan het Nieuwerhoekplein verwoestte. Als mogelijke oorzaken worden kortsluiting en brandstichting gezien. Hoewel de auto dicht bij de woning stond, kon de brandweer schade aan de gevel voorkomen door zich bij het blussen eerst daarop te richten.

Vredehofstraat -- ~  8 januari  2016 ~ 012

De brandweer werd om 03:20 uur gealarmeerd door de bewoners die wakker waren geworden door geknetter. Ze zagen dat één van de twee auto’s op de oprit van de woning in brand stond. De tweede auto kon op tijd worden weggereden.

Vredehofstraat -- ~  8 januari  2016 ~ 016

De bewoner probeerde na het alarmeren van de brandweer met behulp van een slang op de waterleiding het vuur te doven, maar slaagde daar niet in. De met twee wagens uitgerukte brandweer had aan de inzet van één straal genoeg om de vlammen te doven. Daarbij moesten de brandweerlieden als gevolg van de rookontwikkeling gebruikmaken van ademluchtapparatuur.

Vredehofstraat -- ~  8 januari  2016 ~ 029

De inzet van de brandweer had als resultaat dat de brand grotendeels beperkt bleef tot het motorcompartiment. Waardevolle papieren in het dashboardkastje bleven dan ook gespaard. Na bijna een uur kon de brandweer terug naar de kazerne.