Accu oorzaak garagebrand

Accu oorzaak garagebrand

Een binnenbrand in de garage bij een woonhuis aan het Claroenstekerpad heeft zondagavond grote schade aangericht aan het interieur en de opslag. Dat de brand niet uitslaand werd, was niet alleen te danken aan de snelle ontdekking ervan, maar ook door het direct ingrijpen van een brandweerman die in de buurt woont en met een straal op de waterleiding met blussen begon.

De bewoner werd op de brand attent gemaakt door rookontwikkeling en het afgaan van een melder.  Het bleek dat een accu spontaan in brand was gevlogen. Daardoor sloegen de vlammen over naar de opslag en werd een deel van het plafond aangetast. Dat werd door de brandweer gedeeltelijk weggebroken om te controleren of het vuur dit ook had aangetast.

De verbrande inhoud van de garage werd naar buiten gebracht en daar met één straal afgeblust. De accu werd in een afvalbak met water ondergedompeld om te voorkomen dat hij opnieuw zou ontbranden. De brandweer maakte de klus af door de woning te ventileren.

De bewoner die rook had ingeademd, werd door een verpleger van de sololance gecontroleerd, maar hoefde niet voor verdere controle naar het ziekenhuis. Een medewerker van de Stichting Salvage kwam naar het brandadres om de bewoners bij te staan bij de afwikkeling van de schade.

Gedurende de inzet van de brandweer was er geen doorgaand verkeer mogelijk op het Claroenstekerpad en de Isaacstraat.

© Copyright Jan van Steendelaar ~ Eempers